جهت شناسایی آسان تجهیزات و قطعات لازم است که یک سیستم کدینگ اجرایی و آسان در شرکت وجود داشته باشد. کدینک یک سیستم کد گذاری است که از طریق یک روش اجرایی یکسان به همه قطعات مختلف یک کد منحصر به فرد و غیر تکراری تخصیص میدهد که موجب شناسایی بهتر و آسان تر قطعات و تجهیزات می گردد. این سیستم کدگذاری طوری باید طراحی شود که امکان تکراری بودن کد ها غیر ممکن بوده ، راحت در ذهن کارکنان باقی بماند و گویا باشد. در زیر یک سیستم کدینگ معرفی می شود.
این سیستم کدینگ ده رقمی است و از طریق ده کاراکتر از حروف و اعداد به قطعات کد منحصر به تخصیص می دهد
*** / * / / /
/ دو رقم اول سمت چپ نشان دهنده گروه اصلی است، مثل برقی یا مکانیکی بودن قطعه را نشان می دهد
/ دو رقم بعدی نشان دهنده محل نصب قطعه است. مثل موتور خانه، خط تولید، ساختمان اداری و …
/ دو رقم بعدی نشان دهنده دستگاه اصلی است که قطعه مربوط به آن است.
*/ یک حرف بعدی نشان دهنده نوع قطعه است. یعنی اگر Mباشد موتور است اگر P باشد پمپ است و …
*** / سه رقم آخر از صفر تا 999 می باشد که کد اصلی آن است.
مثال واقعی
دو رقم اول گروه اصلی را نشان می دهد. شما می توانید گروه هایی مثل ( 10 = ساختمانی) ، ( 20= برقی) ، (30=مکانیکی)، (40=ابزار دقیقی)، ( 50=ماشین آلات جابجایی)، (60= تاسیساتی)، و … هر آنچه را که در شرکتتان ممکن است وجود داشته باشد هر کدام را به یک کد دو رقمی نشان دهید تا وقتی کد را دیدید بلافاصله متوجه شوید که قطعه مورد نظر از چه نوعی می باشد.
دو رقم بعدی نشان دهنده محل نصب می باشد . مثل ( 11= سالن تولید) ، ( 21=ازمایشگاه) ، ( 31= انبار) ، ( 41= ساختمان اداری) ، ( 51= نگهبانی) ، ( 61 = موتورخانه و تاسیسات) ، ( 71= پست برق ) و ….
دو رقم بعدی نشان دهنده ماشین یا تجهیز اصلی است که تجهیز روی آن نصب است مثل ( 01 = تزریق پلاستیک) ، ( 02= بویلر شماره یک) ، ( 03= بویلر شماره دو) ، ( 04= ترانس اصلی برق) ، ( 05= کولر اتاق دبیر خانه) و ….
یک رقم بعدی یک حرف انگلیسی است که نشان دهنده نوع قطعه می باشد مثل ( M= موتور) ، ( P= پمپ ) ، ( F= فن ) ، ( V = انواع شیر) و …
سه رقم انتهایی نیز یک عدد از 001 تا 999 می باشد که می تواند به قطعه تخصیص یابد یعنی شما می توانید از هر نوع قطعه را تا 999 عدد در کارخانه موجود داشته باشید. حال اگر فکر می کنید ممکن است از قطعه خاصی بیش از هزار عدد موجود باشد این کاراکتر را چهار حرفی کنید.
مثال فرض کنید یک پمپ مربوط به بویلر در موتورخانه شرکت وجود داشته باشد آنرا با این کد نشان می دهیم
(306102P001 ) . برای راحتی بیان بین افراد این پمپ بهP001 معروف می شود و با گفتن پمپP001 همه می فهمند درباره پمپ اصلی بویلر موتور خانه ت سخن می گوییم.
این روش کد گذاری خیلی در بین شرکت ها معمول است اما شما به هر روش دیگری که برایتان مناسب است می توانید به تجهیزاتتان کد بدهید. فقط مراقب باشید کد تکراری ندهید و خیلی کد را پیچیده نکنید
مشاوره رایگان
02191303941
09109829787